Om ett eventuellt bakslag

Och så en dag tittar jag på Huliganen och får en sådär dålig känsla.

“Han är frambenshalt” skriver jag till vår medryttare Felicia. “Nånting har hänt, han är frambenshalt och nu vet jag inte vem jag ska ringa”

För så är det. Jag går hela dagarna och pratar om veterinärer och behandlingsmetoder och sen står jag ändå där och undrar vem fan jag ska ringa. Om jag åker till en veterinär kommer de göra böjprov och ledbedövningar för en hälta som jag inte ens vet om den existerar. Jag kommer troligtvis inte få hjälp om det är rent muskulärt. Om jag ringer en equiterapeut/kiropraktor/massör kan den istället inte göra något åt ett eventuellt ledproblem. Så vem ringer man?  Jag undrar det, och så undrar jag om hästen verkligen är halt eller om jag bara blivit nojig.

Jag kontaktar till slut Ingela Brinkefeldt, en equiterapeut jag litar på. Jag har känt Ingela sedan jag var tonåring och lät henne behandla Huliganens mamma Olga. Ingela känner Huliganen väl och har sett honom från och till ända sedan han var fölunge. 

Jag har tur och får ut henne redan samma vecka. Hon har inte sett Huliganen sen innan Per behandlade honom. Det har jag glömt men hon påminner mig genom att glatt utbrista

“Vilken skillnad på hur han rör sig, Matilda!”

Ja just det ja. Det är det ju. Hästen är inte halt. Han rör sig kort bak, men fortfarande mycket bättre än han gjorde förut.

Huliganen får ändå genomgå behandling, såklart. Ingela känner genom honom på alla tänkbara sätt. Hon är positiv till att han nu känns mycket jämnare att lyfta bakbenen på. Han har spänningar på vänster sida i länden, men det är allt. Huliganen får magnettäcke och sedan akupunktur. Han gäspar och sträcker på sig flera gånger som för att visa hur skönt det är.

Innan Ingela går stannar hon upp och tittar på honom.

“Det är något med hans utstrålning” säger hon. “Den är annorlunda. Jag vet inte om det är behandlingen eller arbetet du gjort med honom från marken men han ser annorlunda ut. Jag tänkte på det direkt när jag kom in genom dörren. Han är fin i kroppen och ser mer harmonisk ut. Roligt!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.